sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Taivaspaikka

Toinen saman kirjailijan Gómez-Jurado Juanin teos lyhyen ajan sisällä. Ensimmäisen eli Kuolinkellot omistankin pokkarina. Valitettavasti en kyseisestä kirjasta ole postausta tehnyt. No Taivaspaikkaan. Minusta tämä toinen kirja oli parempi kuin ensimmäinen, ainakin se todennäköisesti jää muistiin ja toisekseen hain sen perjantaina ja sain jo tänään loppuun.

Kirja kuuluu kylläkin uskonnollisiin mysteereihin ja reliikkien etsintään perustuvien kirjojen genreen, mutta on lajissaan aika hyvä. Tällä kertaa hakusessa on liiton arkki. Etsintäryhmän kokoaa omituinen, sairraalloinen multimiljonääri. Ryhmä koostuu palkkasotilaista, argeologiryhmästä ja muutamasta epätodennäköisestä henkilöstä. Vatikaanin edustajana on Kuolinkelloista tuttu isä Fowler entinen CIA:n agentti. Lehdistöä edustaa nuori naistoimittaja, jota isä Fowler haluaa suojella. Lääkärinä myöskin nuori nainen.

Asiaan sekaantuvat tietenkin muutama tietokonenero, Mossad, islamistiterroristit ja salaiset palvelut. Retkikunta kohtaa vaikeuksia jatkuvasti, milloin kenenkin aiheuttamana. Liitonarkki kuitenkin löytyy, maailma ei vain sitä koskaan tule näkemään.

Kirjan kerronta on sujuvaa, salaisuuksia paljastetaan sopivan pienissä erissä ja jännitys säilyy. Vasta lopussa paljastuu kuka kukin on ja kenen asialla. Muutamia turhia sivujuonia mukana kuitenkin on. Nuoren toimittajan ja naislääkärin lesborakkaus ei juurikaan kiinnostanut. Taivaspaikassa viitataan kirjailijan edelliseen teokseen, mutta en jotenkin ymmärtänyt niitä. Tosin voi olla etten muista kirjaa kunnolla. Esim. muistaisin isä Fowlerin eronneen kirkosta ja ryhtyneen maalliseen suhteeseen.

Oikein viihdyttävä kirja kuitenkin.

Susku antaa kirjalle ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti