sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Pahan koodi

Tom Knox; Pahan koodi. Kirjan lukemisesta on melkoisesti aikaa. Olen vaan lisännyt kirjan nimen tähän blogiin, jotta muistaisin sen lukeneeni. No yritän nyt kuitenkin muutaman sanan kirjoittaa. Tarinassa on kaksi tapahtumapaikkaa; Lähi-Idässä toimittaja Rob Luttrel ja antropologi Christine Meyer alkavat tutkia Meyerin kollegan raakaa murhaa. Meyerin ja hänen kollegansa kaivaukset tulisivat olemaan arkeologinen sensaatio.  Heidän löytämänsä temppelin rauniot ovat tuhansia vuosia vanhoja, vanhempia kuin mikään muu arkeologinen löytö.  Ilmeisesti joku ei halua, temppelin pääsevän julkisuuteen. Kaivaus kätkee jonkin merkittävän salaisuuden. Toisaalla Englannissa paljastuu sarja äärimmäisen raakoja murhia. Niitä tutkii komisario Forrester apunaan suomalaissyntyinen tutkija (minusta Boijer ei kyllä ole kovin suomalainen nimi).

Tapahtumat etenevät varsin nopeasti. Forresterin tutkimukset johtavat hänet nuoren aristokraattisen psykopaatin jäljille, joka joukkionsa kanssa tappaa ihmisiä. Tämä nuori mies etsii erään uskonlahkon, Jezidien kadonnutta mustaa kirjaa. Hän uskoo kirjan paljastavan ihmisen historian tärkeimmän salaisuuden. Myös Luttrel ja Meyer pääsevät kirjan jäljille. Lopulta kirja löytyy, ja salaisuus paljastuu. Miksi nuori psykopaatti sen halusi löytää, ja mikä on ihmiskunnan synkin salaisuus? Mikä on Pahan koodi?

Ihan mukavasti kirjoitettu kirja, ei tosin jäänyt erityisesti mieleen. Olen vähän liiaksikin jumittunut lukemaan saman tyyppistä kirjallisuutta. Etsitään jotain mystistä, sankaripari saa toisensa jne, jne.

Susku antaa kirjalle ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti